zahid.info, 2020-11-18 19:12

МТСБУ вперше увійшло в топ-25 інноваційних компаній України

МТСБУ вперше увійшло в топ-25 інноваційних компаній України
Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) вперше увійшло до рейтингу топ-25 інноваційних компаній України. Рейтинг проводився авторитетним діловим виданням «Власть денег». При відборі номінантів головним критерієм стала наявність успішно реалізованих інновацій у сфері виробництва або послуг, а також їх вплив на економіку та міжнародний авторитет України. 
При складанні рейтингу видання використало дані з відкритих джерел, в тому числі, повідомлення ЗМІ і думки галузевих експертів. МТСБУ – єдина організація в галузі страхування, яка включена в рейтинг.
 
Нагадаємо, за останні два роки МТСБУ ініціювало і впровадило кілька діджитал-інновацій на ринку ОСЦП. Зокрема, було запроваджено електронний поліс ОСЦПВ у лютому 2018 року. За 9 місяців 2020 року було укладено 2,2 млн таких договорів, що майже в три рази вище показника за відповідний період 2019 року. Сума премій по електронним договорами за січень-вересень 2020 року склала 1,8 млрд грн (+248%). Сьогодні кожен третій договір ОСЦПВ укладається в електронній формі.
 
Крім цього, ефективно впроваджений європротокол, який дозволяє фіксувати ДТП без участі поліції. За 8 місяців 2020 роки кількість європротоколів склала 30,7 тис. шт., що на 2,4% перевищує показник за аналогічний період 2019 року. Частка європротоколу в загальній кількості виплат, зроблених по ОСЦПВ, склала 33,6%. Сума таких виплат зросла на 17% – до 330,9 млн грн.
 
Почав працювати і цілий ряд діджитальних сервісів як для автовласників, так і для професійних учасників ринку ОСЦПВ: система електронних комунікацій МТСБУ з аварійними комісарами та експертами для визначення суми страхового відшкодування, система цифрових комунікацій МТСБУ з іноземними страховиками і бюро, електронний кабінет одержувача регламентних виплат і таке інше. 
 
Для розвитку технологій у сфері автострахування в МТСБУ створено власний інноваційний хаб. Основним завданням хабу є підтримка і просування технологічних стартапів в автострахуванні і сфері безпеки дорожнього руху. 
 
«Наша мета – повністю перевести ринок автострахування на цифрові інструменти. Інноваційний розвиток має відбуватися разом із модернізацією законодавства галузі і чітким виконанням страховиками своїх зобов'язань перед потерпілими. Ми активно впроваджуємо технології та сучасні підходи в сфері ОСЦПВ. І раді, що наші зусилля помітні і за фінансовими показниками, і на думку експертного співтовариства», – говорить генеральний директор МТСБУ Володимир Шевченко. 
 
Источник: zahid.info
Новости по теме:

МТСБУ
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть