• Главная
  • Новости
  • Авто
  • Volvo в рамках глобальної ініціативи E.V.A. підвищує безпеку жінок в автомобілях
zahid.info, 2019-08-23 14:34

Volvo в рамках глобальної ініціативи E.V.A. підвищує безпеку жінок в автомобілях

Volvo в рамках глобальної ініціативи E.V.A. підвищує безпеку жінок в автомобілях
У рамках глобальної стратегії з підвищення безпеки автомобілів та ініціативи E.V.A.(Equal Vehicle for All) Volvo розробляє нові та вдосконалює існуючі способи захисту жінок на основі ретельно зібраного масиву даних.
 
Volvo Cars приділяє особливу увагу безпеці жінок за кермом або у пасажирському сидінні. Саме тому, компанія однією з перших у світі стала використовувати жіночі манекени для краш-тестів своїх автомобілів. До того рівень безпеки перевірявся лише на чоловічих прототипах і не враховував особливостей жінки. 
Більше ніж 40 років команда з дослідження дорожньо-транспортних пригод (Volvo Traffic Accident Research Team) аналізувала дані від 40 тис автомобілів та 70 тис пасажирів, які постраждали в реальних ДТП. Volvo проводила краш-тести з використанням жіночих манекенів та виявила ті вразливі зони, які більш за все страждають саме у жінок під час аварій. Завдяки цим дослідженням було розроблено низку інноваційних систем захисту в автомобілі з урахуванням особливостей жіночої анатомії. 
 
Для збереження цілісності хребта, сухожиль та м’язів шиї створена система запобігання хлистових травм (WHIPS). Міцний підголівник та розумний дизайн сидінь запобігає травмуванню від різких надмірних рухів внаслідок удару і знижує ризик отримання хлистових травм на 50%. А система захисту від бокових ударів (SIPS) враховує відмінності анатомічної будови грудної клітини чоловіків та жінок. SIPS у комплексі з бічними подушками безпеки вдвічі зменшує ризик отримання важких травм цієї частини тіла. 
 
Для захисту голови Volvo використовує спеціальну надувну завісу, яка наповнюється повітрям за 1/25 секунди і запобігає удару головою об зовнішні предмети (наприклад, кермо). Вона знижує ризик травм голови на 75%. Серед найновітніших розробок Volvo Cars – спеціальні амортизатори для сидінь, які запобігають травмам поперекового відділу хребта, коли автомобіль вилітає з дороги. 
 
Для особливо вразливої категорії пасажирів — вагітних жінок — Volvo створила першу у світі віртуальну модель вагітної жінки середнього розміру для проведення відповідних краш-тестів. Це дозволило дослідити, як саме ремені та подушки безпеки можуть захистити вагітну жінку та її плід.
 
«Глобальна мета компанії Volvo – до 2020 року жодна людина не повинна загинути або зазнати серйозних ушкоджень в  автомобілях бренду.  Безпека водія та пасажирів в автомобілях – найголовніший пріоритет Volvo з моменту створення компанії у 1927 році. Сподіваємося, що завдяки проведенню даних досліджень автомобілі стануть більш безпечними», – прокоментував Артем Ткаченко, комерційний директор Volvo, ТОВ «Віннер Імпортс Україна, Лтд».
 
Volvo вже відкрила доступ до власних досліджень із проектування автомобілів, які будуть захищати жінок у дорожньо-транспортних пригодах з урахуванням особливостей їх анатомії. Будь-який водій чи навіть інші автовиробники можуть скористатися напрацюваннями компанії та підвищити безпеку своїх автомобілів. З повним переліком оригіналів досліджень Volvo  можливо ознайомитися за посиланням -   https://group.volvocars.com/company/safety-vision/research
Источник: zahid.info
Новости по теме:

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть